skip to Main Content

Jäälin Juhlapäivä 2021

Jäälin kyläjuhla 28.8.2021

Jäälinjärven rannalla, Kalamäessä, vietettiin kyläjuhlaa Suomen luonnon päivänä 28.8.2021. Tapahtuma houkutteli paikalle neljäsataa jääliläistä ja sai paljon kiitoksia osallistujilta.

Kalamäki on Koiteli-reitin “lähtöpaikka” ja entinen asuinpaikka, jonka historiasta saimmekin kuulla tapahtumassa otteita ja muisteluita.

Vuosia kestäneiden talkootöiden jälkeen Kalamäen ympäristöstä löytyy lintutorni, laavu ja raunioiden rakenteisiin tehtyjä oleskelu- ja näköalatasanteita. Kalamäen ja Koitelin välillä on maastotietopolku, joka talvisin toimii erämaalatuna. Reitti on ulkoilijoiden suuressa suosiossa ovat he sitten hiihtäjiä, kävelijöitä tai vaikka pyöräilijöitä. Tämän Koiteli-reitin puolessa välissä on kokkoniityn taukola, josta löytyy myös laavu ja kuivakäymälä.

Kalamäeen on tehty myös esteetön reitti autojen pysäköintipaikalta, jonka ansiosta kaikki pääsevät halutessaan nauttimaan alueen virkistävästä luonnosta.

Nyt kesällä 2021 olemme saaneet pääosan talkoista valmiiksi ja vietimme kyläjuhlassa tämän reitin avajaisia. Tilaisuudessa leikattiin avajaisnauha, jonka katkaisivat asukasyhdistyksen, lionsien ja vesienhoitoyhdistyksen edustajat, sillä em. yhdistykset kantoivat päävastuun reitin toteutuksesta. Jäälin asukasyhdistys hoiti kokonaisuuden hallinollisen vastuun, esim. Leader-avustusten rahaliikenteen.

Kalamäki on myös paikka, jossa pääosa Jäälinjärven valuma-alueen vesistä laskee Jäälinjärveen. Kalamäen kohdalla on useita erilaisia vedenlaadun parantamista varten rakennettuja rakenteita opaskyltteineen. Tapahtumassa juhlittiinkin Kiimingin-Jäälin vesienhoitoyhdistyksen vuosikymmenjuhlia. Tämä kansallisestikin palkittu yhdistys nimittäin perustettiin 10v. sitten.

Tämä tapahtuma olikin mitä oivallisin tapa juhlistaa Suomen luonnon päivää! Alla olevasta videosta saa nopeasti kokonaiskuvan tapahtuman tunnelmasta ja sisällöstä!

This Post Has 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top