skip to Main Content

Kirja: Vesienhoidon kansallinen ikoni

Kiimingin-Jäälin Vesienhoitoyhdistyksen 10-vuotisesta työstä kertovan kirjan nimi on ”Vesienhoidon kansallinen ikoni”. Taannoin lausuttu sitaatti on yhdistyksen ansiokkaalla toiminnalla ansaittu titteli ja nimi teokselle, johon on dokumentoitu suunnitelmallinen vesienkunnostustyö monipuolisesti vuosien ajalta. Viimeistään Kari Arontien, Jaco Hubregtsen ja yhdistyksen jäsenten ottamat kauniit ja havainnollistavat valokuvat konkretisoivat Jäälinjärven eteen tehdyn valtavan työmäärän, yhdessä tekemisen meiningin sekä sen, miksi kauniin vesistömme kunnostaminen on tärkeää.

Vesienhoitoyhdistyksen toiminta pohjautuu perusteelliseen taustatyöhön; tehtyihin tutkimuksiin, näytteisiin ja analyyseihin ja eri asiantuntijoiden osaamiseen. Kirjaan on koottu eri toimintojen, suunnitelmien ja karttojen lisäksi myös asukkaiden kokemuksia järven käyttäjinä sekä kunnostustyöhön liittyviä epäonnistumisia, onnistumisia ja kommelluksia. Vesienhoitoyhdistys on tehnyt tiivistä yhteistyötä lukuisten eri tahojen kanssa ja on keskeinen toimija alueellamme myös eri tapahtumien kautta ja tarjoamalla virikkeellisiä oppimiskokemuksia koululaisille. Hyvä ja sujuva yhteistyö Jäälin asukasyhdistyksen kanssa jatkuu edelleen samoin kuin järven kunnostustoimet, uusimpana tutkimuskohteena mm. raudan kulkeutuminen.

Kirjan on koonnut yksiin kansiin vesienhoitoyhdistyksen aktiivi Birger Ylisaukko-oja vesienhoitoyhdistyksen hallituksen myötävaikutuksella. Kirja tarjoaa kiinnostavaa luettavaa ja katseltavaa muillekin kuin vesienhoidosta kiinnostuneille. Teos on selkokielinen, hauskakin ja suosittelen Jäälin asukkaille siihen tutustumista. Kirjan voi ostaa edullisesti itselleen lauantaina 28.8.2021 klo 16-21 Kalamäellä järjestettävässä Jäälin juhlapäivä -tapahtumassa. Oman kirjani sain ollessani aamukävelyllä Kalamäen laavun liepeillä, missä Birger kumppaneineen oli taas työn touhussa, kuinkas muutenkaan.

Tanja Kähkönen
Jäälin asukasyhdistyksen hallituksen jäsen

This Post Has 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top