skip to Main Content

Laivakankaan huoltorakennuksen tulipalo oli “tulella leikkimisestä” seurannut vahinko. Ohessa huoltajan lähettämä kirje

Sain tänä aamuna yhteydenoton jääliläisen lapsen huoltajalta. Jäälin kentän “kopin” palon syttymissyy on vahinko, josta viestissä kerrottiin. Lapsi on asiasta järkyttynyt ja suuresti pahoillaan. Suosittelen jokaista ottamaan pienen hetken ja lukemaan huolella huoltajan lähettämän kirjeen.

Lähestyin Jaria raskain sydämin esittäen pyynnön, että hän julkaisisi julkisen pahoittelumme liittyen eiliseen tulipaloon. Asialla on ollut meidän lapsi. Tilannetta en käy puolustamaan eikä varsinkaan vahinkoa vähättelemään. Se on mittaamattoman suuri.

Tapahtuma on saanut alkunsa ajattelemattomasta leikistä tulella löytyneen sytkärin kanssa. Tarkoitus ei ole ollut polttaa rakennuksia ja palo on syttynyt lapsen poistuttua ja leikissä syttyneen paperin sammuttamisen jälkeen. Tämä ei muuta tilannetta. Ei meidän eikä teidän silmissä. Haluan kuitenkin myös painottaa, että olemme vahvasti yhteisössä elävä ja mukana oleva perhe.

Meillä ei ole vapaa kasvatus eikä varsinkaan sallita minkäänlaisia toilailuja selitellen niitä. Kannamme vastuun tapahtuneesta ja hartain toiveemme on saada koppi uudelleen käyttöön. Olemme asiasta olleet jo heti eilen viranomaisiin yhteydessä ja hoidamme asian käsittelyn ja korvaukset sitä kautta.

Lapsi on äärettömän pahoillaan ja toivoisi itsekkin, että ajattelemattomasta ”leikistä” seurannut tuho olisi vain pahaa unta. Ei ole, eikä itkut auta. Halusin julkaisun anonyyminä, koska ymmärrän myös teidän pettymystä ja sitä kautta esille nousevia tunteita enkä halua, että niitä kaikesta huolimatta kohdentuu lapseen.

Lapsi on jo mukana asian selvittelyssä ja kantaa tapahtumasta vastuun sekä ristiä selässään varmasti pitkään. Häpeä, pettymys ja suru on ollut myös meillä vanhemmilla vahvasti läsnä tapahtumasta. Toivon, että tämä kaikessa kauheudessaan on meidän kaikkien lapsille, myös omalleni todella iso pysäytys siitä, mitä tulella leikkiminen voi aiheuttaa.

Toivon myös, että hoitamalla asiat oikein ja kantamalla vastuun opetan jälleen lapselleni oikean tavan toimia elämässä. Seuraamukset hän on ottanut nöyränä vastaan ja asiaa lähtenyt käsittelemään reippaasti.

Pahin suru myös hänelle on tullut vahingon seurauksista yhteisölle. Esim. Kkp:n julkaisu sekä kommentti tytöstä joka murtanut jalkansa kun koppia ei ollut sai hänet itkemään todella epätoivoisesti. Ilkeät kommentit ei ole tarpeen eikä vie asioita mihinkään. Toivon, että yhteisöltä löytyy nyt luottamus ja rauha asian käsittelyyn ja hoitamiseen. Teemme sen eteen parhaamme.

Olen tämän viestin saanut 30.6.2022 lapsen huoltajalta ja tänne tiedoksi saattanut. Omasta puolestani toivon, että kykenisimme olemaan armollisia sytkärileikkiä harrastaneelle lapselle ja hänen perheelleen. Olen myös keskustellut KKP:n edustajan kanssa ja heillä on käynnissä toimet mahdollisen korvaavan kopin saamiseksi. Omasta puolestani uskon, että me jääliläiset rakennamme talkoilla tilalle entistä ehomman taukotilan!

terv. Jari Laru, puheenjohtaja, Jäälin asukasyhdistys ry.

This Post Has 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top